“Dinamo”, skuadra kombëtare e futbollit, përmes sporteve mund të ndryshojmë jetën

October 4, 2018
Përfaqësuesit e Njësisë Kombëtare të Ozonit në bashkëpunim me Ekipin Kombëtar të Futbollit "Dinamo", nën 18 vjeç, organizuan një aktivitet kushtuar “Ditës Ndërkombëtare për Mbrojtjen e Shtresës së Ozonit”, 2018. Duke pasur parasysh rëndësinë thelbësore të futbollit në jetën sociale, ndikimet dhe rëndësinë që mbartin lojtarët si përçues të mesazheve ndërgjegjësuese, ky aktivitet u konsiderua si një fusha...

Një Planet më i gjelbër, një jetë më të pastër. Aktivitet pastrimi në Parkun Kombëtar të Dajtit

October 4, 2018
Në kremtim të Ditës Ndërkombëtare për Mbrojtjen e shtesës së ozonit, përfaqësuesit e Njësisë Kombëtare të Ozonit organizuan, një aktivitet pastrimi në zona të ndryshme të Parkut Kombëtar të Dajtit. Ky aktivitetet ndërthuri pastrimin e rrugës nacionale, largimin dhe heqjen e mbeturinave si dhe pastrimin e shtratit të lumit Erzen. Nën drejtimin e përfaqësuesve të NOU-së, aktivistë të rinjve të angazhuar në komunit...

Ruaj mjedisin mbro gjeneratat e ardhshme. Aktivitet sensibilizues në shkollën e mesme “Aristoteli” në Tiranë

October 4, 2018
Përfaqësuesit e Njësisë Kombëtare të Ozonit dhe Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit, organizuan në shkollën e mesme "Aristoteli" në Tiranë , një aktivitet sensibilizues në kremtim të Ditës Ndërkombëtare për mbrojtjen e shtresës së Ozonit. Ky aktivitet ishte pjesë e ceremonisë së organizuar për hapjen e vitit të ri shkollor 2018-2019. Në fjalën e tyre, përfaqësuesit e Njësisë Kombëtarë të Ozonit, parashtruan p...

Ndrysho sot, përmirëso të ardhmen. Lojra dhe aktivitete sportive të organizuara në shkollën “Gjon Buzuku” Tiranë, në kremtim të ditës Ndërkombëtare për Mbrojtjen e shtresës së Ozonit.

October 4, 2018
31 vite më përpara, më 16 shtator 1987, u nënshkrua  Protokolli i Montrealit mbi Substancat që hollojnë shtresën e Ozonit,  qëllimi parësor i të cilit  është mbrojtja e  shtesës së ozonit  nëpërmjet instrumentit të eliminimit gradual të konsumit dhe prodhimit të lëndëve ozon holluese. Në kremtim të kësaj dite, përf...

Fushatë ndërgjegjësuese, shkolla e mesme “ Gjergj Kastrioti” Durrës.

October 4, 2018
Në kremtim të Ditës Ndërkombëtare për Mbrojtjen e shtresës së Ozonit, përfaqësues të Njësisë Kombëtare të Ozonit, zhvilluan një leksion ndërgjegjësues me nxënës të klasës së XI, shkolla e mesme “Gjergj Kastrioti”, Durrës. Gjatë këtij aktiviteti fokusi u përqëndrua në evidentimin e rëndësisë që ka Protokolli i Montrealit  i cili mbart  primatin e një ratifikimi universal  nga 197 shtete të globit s...

Ruaj shtesën e ozonit, mbro Tokën. Aktivitet ndërgjegjësues në kopshtin “Xhorxhina” në Tiranë

October 4, 2018
Përfaqësuesit e Njësisë Kombëtare të Ozonit, zhvilluan, në kuadër të Ditës Ndërkombëtare për “Mbrojtjen e shtesës së ozonit”,  një aktivitet shumë  interesant dhe argëtues në Kopshtin "Xhorxhina", nëTiranë Për ...

Pasqyrimi në median vizive dhe të shkruar të Ditës Ndërkombëtare të Ozonit, 2018

September 24, 2018
"TEMA TV" http://www.tematv.al/2018/09/16/dita-nd-rkomb-tare-e-ozonit-thirrje-p-r-mbrojtjen-e-klim-s-video   "SYRI.NET" https://www.syri.net/...

Takim i Rrjetit të ekspertëve nga vendët e Europës dhe Asizë Qëndrore, për Protokollin e Montrealit dhe Sistemeve të Ftohjes dhe Ajrit të kondicionuar.

June 22, 2018
Në data 18-21 Qershor u zhvillua në Valencia, Spanjë, Konferenca Rajonale për  Specialistët Kombëtarë të Ozonit dhe drejtuesit e Shoqatave për  sistemet e ftohjes, ku pjesëmarrësit u njohën me teknologjitë e ftohtsëve naturalë, të cilët mbrojnë klimën dhe shtesën e ozonin. Rrjeti Rajonal i Ozonit për Europën dhe Azinë Qendrore(ECA) organizoi këtë takim vjetor  paralelisht me punimet e  Konferencës së- 13 Ndërkom...

Përfaqësuesja e Lartë e Sekretariatit të Ozonit Sophia Mylona viziton Shqipërinë.

June 7, 2018
Në kuadër të procesit të Ratifikimit të Amendamentit të Kigali, Znj. Sophia Mylona, Përfaqësuese e Lartë e Sekretariatit të Ozonit,  zhvilloi një vizitë pune dy ditore në Tiranë, në datat 17 - 18 Maj 2018. Fokusi i kësaj vizite ishte rëndësia e Amendamentit të Kigalit për të gjitha vëndet e globit si dhe procesi i ratifikimit në Shqipëri dhe hapat e nevojshmëm për implementimin e tij. Gjatë vizitës së saj, Znj. Mylon...

Njësia Kombëtare e Ozonit zhvilloi trajnimin e specialistëve të mjedisit me temë “Kontrolli i lëndëvë ozonholluese dhe sistemi i Licensimit në Shqipëri”, Prill 2018

June 7, 2018
Njësia Kombëtare e Ozonit në bashkëpunim me Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit si dhe Qëndrën Kombëtare të biznesit, zhvilloi trajnimin me temë “Kontrolli i lëndëvë ozonholluese dhe sistemi i Licensimit në Shqipëri“. Në këtë aktivitet morën pjesë përfaqësues të Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit, të QKR-së si dhe grupet e interesit. Punimet e këtij trajnimi u zhvilluan në tre faza. Gjatë fazës së parë spec...