Aktivitete ne Kolegjin “Turgut Ozal”

Tashmë është kthyer në traditë organizimi i  veprimtarive të larmishme me rastin e 16 Shtatorit. Kjo veprimtari u zhvillua në tre drejtime kryesore: Konkurs njohurish me tematikë: “Mbrojtja e Shtresës së Ozonit”. Në këtë konkurs morrën pjesë nxënës të klasave të 8-ta të cilët u ndanë  në dy skuadra të emërtuara në UV and O3. Pyetjet e drejtuara nga mësuesja Marta Skënderaj dhe përgji...

Stafetë lëvizore me nxënës të shkollës Dora D`Istria

Kjo shkollë ka 800 nxënës ,me nje staf pedagogjik prej 50 mesuesish në՞ qytetin e Tiranës. Nxënësit u njohën me rëndësinë e ”Ditës Ndërkombëtare për Mbrojtjen e Shtresës së Ozonit”. I tillë ishte materiali qe u referua nga perfaqesues te njesise se ozonit: the importante of Ozone Layer protection for the benefits of human health and climate change. Ne vijim aktiviteti vazhdoi me zhvillimin e stafetës`` cirkuit levizor "...

Aktivitete ne nivel parashkollor

Me rastin e Ditës Botërore të Ozonit përfaqësues të NOU organizuan aktivitete në kopshtin “Kleis“ të kryeqytetit. Për të qënë sa më të kuptueshem për këtë grupmoshë, aktiviteti u organizua nën moton : ‘ Mbroni veten nga rrezet  diellore” Në pjesën e parë të aktivitetit u shfaqën video për fëmijë si Ozzy Ozone etj ... Edukatoret si dhe Znj Silvana  Delia perfaqesuese e NOU ju shpjeguan fëmijeve se cfare esh...