Më 17 shtator 2014 zëvendësministrja e Mjedisit, znj Oliana Ifti, dha një deklaratë publike në lidhje me Ditën Ndërkombëtare të Ozonit. Ajo gjithashtu ka marrë pjesë në një aktivitet të organizuar nga NOPIU dhe nxënësit e Shkollës së Mesme Dëshmorët e Lirisënë Tiranë