“Dinamo”, skuadra kombëtare e futbollit, përmes sporteve mund të ndryshojmë jetën

Përfaqësuesit e Njësisë Kombëtare të Ozonit në bashkëpunim me Ekipin Kombëtar të Futbollit "Dinamo", nën 18 vjeç, organizuan një aktivitet kushtuar “Ditës Ndërkombëtare për Mbrojtjen e Shtresës së Ozonit”, 2018. Duke pasur parasysh rëndësinë thelbësore të futbollit në jetën sociale, ndikimet dhe rëndësinë që mbartin lojtarët si përçues të mesazheve ndërgjegjësuese, ky aktivitet u konsiderua si një fusha...

Një Planet më i gjelbër, një jetë më të pastër. Aktivitet pastrimi në Parkun Kombëtar të Dajtit

Në kremtim të Ditës Ndërkombëtare për Mbrojtjen e shtesës së ozonit, përfaqësuesit e Njësisë Kombëtare të Ozonit organizuan, një aktivitet pastrimi në zona të ndryshme të Parkut Kombëtar të Dajtit. Ky aktivitetet ndërthuri pastrimin e rrugës nacionale, largimin dhe heqjen e mbeturinave si dhe pastrimin e shtratit të lumit Erzen. Nën drejtimin e përfaqësuesve të NOU-së, aktivistë të rinjve të angazhuar në komunit...

Ruaj mjedisin mbro gjeneratat e ardhshme. Aktivitet sensibilizues në shkollën e mesme “Aristoteli” në Tiranë

Përfaqësuesit e Njësisë Kombëtare të Ozonit dhe Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit, organizuan në shkollën e mesme "Aristoteli" në Tiranë , një aktivitet sensibilizues në kremtim të Ditës Ndërkombëtare për mbrojtjen e shtresës së Ozonit. Ky aktivitet ishte pjesë e ceremonisë së organizuar për hapjen e vitit të ri shkollor 2018-2019. Në fjalën e tyre, përfaqësuesit e Njësisë Kombëtarë të Ozonit, parashtruan p...

Ndrysho sot, përmirëso të ardhmen. Lojra dhe aktivitete sportive të organizuara në shkollën “Gjon Buzuku” Tiranë, në kremtim të ditës Ndërkombëtare për Mbrojtjen e shtresës së Ozonit.

31 vite më përpara, më 16 shtator 1987, u nënshkrua  Protokolli i Montrealit mbi Substancat që hollojnë shtresën e Ozonit,  qëllimi parësor i të cilit  është mbrojtja e  shtesës së ozonit  nëpërmjet instrumentit të eliminimit gradual të konsumit dhe prodhimit të lëndëve ozon holluese. Në kremtim të kësaj dite, përf...

Fushatë ndërgjegjësuese, shkolla e mesme “ Gjergj Kastrioti” Durrës.

Në kremtim të Ditës Ndërkombëtare për Mbrojtjen e shtresës së Ozonit, përfaqësues të Njësisë Kombëtare të Ozonit, zhvilluan një leksion ndërgjegjësues me nxënës të klasës së XI, shkolla e mesme “Gjergj Kastrioti”, Durrës. Gjatë këtij aktiviteti fokusi u përqëndrua në evidentimin e rëndësisë që ka Protokolli i Montrealit  i cili mbart  primatin e një ratifikimi universal  nga 197 shtete të globit s...

Ruaj shtesën e ozonit, mbro Tokën. Aktivitet ndërgjegjësues në kopshtin “Xhorxhina” në Tiranë

Përfaqësuesit e Njësisë Kombëtare të Ozonit, zhvilluan, në kuadër të Ditës Ndërkombëtare për “Mbrojtjen e shtesës së ozonit”,  një aktivitet shumë  interesant dhe argëtues në Kopshtin "Xhorxhina", nëTiranë Për ...

Pasqyrimi në median vizive dhe të shkruar të Ditës Ndërkombëtare të Ozonit, 2018

"TEMA TV" http://www.tematv.al/2018/09/16/dita-nd-rkomb-tare-e-ozonit-thirrje-p-r-mbrojtjen-e-klim-s-video   "SYRI.NET" https://www.syri.net/...