Dita Ndërkombëtare e Ozonit – Raportimi nga RTV21

Një edicion i veçantë u paraqit edhe në RTV21 të Kosovës lidhur me ditën ndërkombëtare të ozonit, dt 16 shtator....

Aktivitete për ditën ndërkombëtare të ozonit – Shkolla 9 vjeçare “Gjon Buzuku”

Gjithashtu në bashkëpunim me shkollën 9-vjecare “Gjon Buzuku" u organizua një konkurs njohurish lidhur me “Mbrojtjen e shtresës së Ozonit dhe Protokollin e Montrealit”. Në konkurs morën pjesë dy ekipe me nga 8 nxënës secili. Konkursi u zhvillua mjaft i fortë mes dy ekipeve të cilët ishin përgatitur me shumë seriozitet. Juria e kishte mjaft të vështirë të përcaktonte ekipin fitues. Në fund u shpërndanë çmime  simbol...

Aktivitete për ditën ndërkombëtare të ozonit-2

Është organizuar një bisedë në Radion Kombëtare, Radio Tirana, ku ishte i ftuar Ing. Ilir Palushaj, konsulent pranë NOPIU. Gjatë emisionit, z. Palushaj shpjegoi “Çfarë është shtresa e Ozonit? Çfarë është Vrima e Ozonit?  Efektet e saj. Cilat janë aktivitetet humane që dëmtojnë shtresën e Ozonit?”...

Aktivitete për ditën ndërkombëtare të ozonit-1

Eshtë organizuar një emision lidhur me “Mbrojtjen e shtresës së Ozonit” në Televizionin Kombëtar, TVSH  që mbulon të gjithë hapësirën e Shqipërisë dhe shumë vende të tjera të rajonit. Në emision ishte i ftuar Prof. Angjelin Shtjefni nga Fakulteti i Inxhinierisë, Universiteti Politeknik, Tiranë i cili është njohës mjaft i mirë i fushës. Emisioni filloi me shfaqjen e një video lidhur me mbrojtjen e shtresës së Ozo...