Ndeshje volejbolli në qytetin e Vlorës , kupa : “OZON”

Më datë 12 Shtator 2015, në qytetin e Vlorës u organizua ndeshja e volejbollit midis dy ekipeve të femrave  të qytetit të Vlorës dhe Fierit. Kjo ndeshje u organizua për nder të : “Ditës Ndërkombëtare të Ozonit  dhe 30-Vjetorit të Konventës së Vienës”.  Atmosfera e krijuar gjatë ndeshjes  ishte impresionuese pasi dëshira për të fituar kupën “ OZON”  motivohej nga rëndësia që ka mbrojtja e  shtresës së O...

Ndeshje basketbolli në qytetin e Vlorës , kupa : “OZON”

Në datë 13, Shtator 2015 në vijim të aktiviteteve sportive , në qytetin e Vlorës u organizua një ndeshje basketbolli në të cilën morrën pjesë vajza dhe djem të moshës 08-10 të këtij qyteti. Ky aktivitet u hap me këngën: “OZONE SONG”, si dhe me një informacion të shkurtër lidhur me rëndësinë e kësaj dite. Edhe ky aktivitet u karakterizua nga përfshirja e fëmijëve në ndeshje  ku ata jo vetëm u kënaqën por dhe...

Ekspozitë me punime :”Të mbrojmë Shtresën e Ozonit”

Në pjesën e dytë  u organizua ekspozita e pikturës me punime të nxënësve të ciklit të lartë 9- vjevar  të  kolegjit. Kjo ekspozitë u realizua nën kujdesin  e mësueses së përkushtuar të Artit Figurativ, Znj. Afërdta Riveni. Ajo që spikati në punimet e paraqitura në ekspozitë ishte thirrja që nxënësit  i drejtonin prindërve dhe mësuesve : “Mbroni Ozonin, Siguroni të ardhmen tonë “. Komisioni vlerësues i  puni...

Mbështetje e subjekteve në fushatë

Nga data 1- 18 Shtator, kompania private “ Party Ice” e menaxhuar nga Z. Fatmir Myrta ka ndihmuar në fushatën ndërgjegjësuese të organizuar me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Ozonit dhe 30-Vjetorit të Konventës së Vienës. Konkretisht, makinat frigoriferike të kompanisë, të veshura me postera kanë qarkulluar në tre akse rrugore kryesore të vendit: Tiranë - Vorë - Durrës - Lushnjë - Fier - Vlorë - Sarandë...

Fushatë ndërgjegjësimi

Gjatë muajit Gusht 2015 , në dy qytetet kryesore turistike te vendit , Durres dhe Vlorë u organizua një fushatë ndërgjegjësimi e cila i   kapërcente kufijtë e një posteri apo një spoti publicitar. Për të qënë sa më pranë njerëzve, zgjodhëm këto dy qytete pasi gjatëmuajit gusht numri i pushuesve është vërtet i madh. Nën drejtimin e NOU , qindra të rinj vullnetarë shpërndanë postera dhe fletëpalosje në resorte pu...

Më datë 17, shtator 2015 në kopshtin nr 1 të Tiranës, me fëmijë të moshës 4-6 vjec u zhvillua aktiviteti i titulluar : “OZZY OZONE “.

Ky aktivitet u organizua nën drejtimin e NOU dhe drejtoreshes së kopshtit Znj. Nashide Shehapi. Në këtë veprimtari u shfaqen  video me kartona me tematikë për Mbrojtjen e Shtresës së Ozonit duke zgjuar dëshirën e fëmijëve për të qënë edhe ata pjesë e veprimeve në shërbim të jetës së sigurt e të shëndetshme , ashtu si personazhi në materialet filmike, Ozzy Ozone. Për të qene sa më të kuptueshëm për moshën e ...

Korri i shkollës “Turgut Ozal”, me këngën: “Ozone Song”

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Ozonit dhe 30- Vjetorit  të Konventës së Vienës , Njësia Kombëtare e Ozonit (NOU), nën drejtimin e Ministrisë së Mjedisit organizoi  disa aktivitete  në disa qytete të Shqipërisë gjatë muajve gusht-shtator 2015. Në 16 shtator, 2015 u organizua  nje aktivitet masiv me nxënës të kolegjit turk “ Turgut Ozal” Tiranë. Në këto aktivitete morrën pjesë qindra nxënës të ciklit të...